Exact Online Optiply integratie

Optimale voorraad door de nieuwe integratie tussen Exact Online en Optiply

mei 25, 2021

Exact voor Handel ondersteunt handelsbedrijven met order-en voorraadbeheer software. Door de integratie met Optiply breng je je voorraad in balans…

Exact voor Handel ondersteunt handelsbedrijven met order-en voorraadbeheer software. Door de integratie met Optiply breng je je voorraad in balans en maak je datagedreven keuzes in je inkoopproces. Is het voor jou nog een uitdaging om altijd de juiste hoeveelheid, op het juiste moment bij de beste leverancier te bestellen? Lees dan verder hoe het AI inkoopalgoritme van Optiply je hier bij gaat helpen!

De voordelen van de integratie tussen Exact Online Handel en Optiply

De voordelen van de integratie tussen Exact Online en Optiply op een rijtje:

  • Maak datagedreven inkoopbeslissingen 
  • Doe je inkopen op de autopilot 
  • Focus op je hardlopers en breng je voorraad weer in balans 
  • Verlaag je dode voorraad en voorkom ‘nee-verkopen’ 
  • Altijd op het juiste moment moment bestellen met de dynamische agenda

 

Wil je weten hoe SoundImports Optiply inzette voor een beter inkoopproces? lees het in het succesverhaal.

Hoe werkt de integratie tussen Exact Online Handel en Optiply?

Voor de integratie tussen Exact Online en Optiply heb je de Exact Online Handel oplossing nodig. Ga naar de Exact App Center en voeg Optiply toe als app. Exact Online stuurt vervolgens het productiebeheer, magazijnbeheer, distributiebeheer, voorraadbeheer, relatiebeheer inkooporders en orders naar Optiply. Het AI inkoopalgoritme van Optiply bepaalt de ideale voorraad. Je hoeft het inkoopadvies alleen maar even te checken en je kunt direct bestellen. De inkooporders zie je vervolgens automatisch terug in Exact Online.

Wil je weten hoe je Exact Online installeert? Bekijk hier de documentatie in ons help center.

Voor wie is deze integratie geschikt?

Optiply is voor alle webshops en groothandels die zelf voorraad houden. Dit kan in een eigen magazijn of via een fulfilment partij. De integratie is voor elk bedrijf die gebruik maakt, of gebruik gaat maken, van Exact Online Handel. De kleinste webshops die gebruik maken van deze integratie hebben een jaaromzet van 50k en de grootste vele miljoenen. Geschikt voor elk bedrijf dat wilt groeien door meer omzet met minder voorraad.

Maak je geen gebruik van Exact Online? Maar wil je wel aan de slag met Optiply? Bekijk hier alle integraties.

 

Exact Online

Exact Online is een cloud business software voor MKB’ers in de productie, handel en zakelijke dienstverlening. Het is gemaakt voor bedrijven die willen groeien, de software groeit met je bedrijf mee. In Exact Online regel je eenvoudig al je boekhouden en beheer je je business.

De Exact voor Handel oplossing ondersteunt handelsbedrijven met order- en voorraadbeheer. Altijd en overal real-time inzicht in je magazijn en je voorraad. Integreer je overige systemen voor bijvoorbeeld alle logistieke processen, je webshop of scansystemen.
Werk zo transparant en geef iedereen zicht op up-to-date informatie.

Optiply

Met de gebruiksvriendelijke voorraadoptimalisatie tool van Optiply maakt inkopen op basis van onderbuikgevoel plaats voor inkopen op basis van data. Altijd op het juiste moment, met de perfecte hoeveelheid, met één klik besteld bij de beste leverancier. Gebruikers van Optiply besteden gemiddeld 80% minder tijd aan inkopen, terwijl de voorraad met 26% verminderd én de omzet stijgt met 12%!

 

SoundImports bespaart 40% tijd op inkopen met de integratie

Een gat in de markt zorgde voor de enorme groei van SoundImports. Met inkopen als core business ligt hier de focus, maar wat doe je als dit proces voornamelijk in je hoofd afspeelt? Martijn en Koen, eigenaren van SoundImports vertellen hoe ze van onderbuikgevoel naar een schaalbaar inkoopproces gingen met prachtige resultaten.

Download het volledige succesverhaal hieronder om te lezen hoe SoundImports een schaalbaar én overdraagbaar inkoopproces creëeren.

SoundImports-case-mockup

Ook je Exact Online inkopen verbeteren?

Lees in het succesverhaal hoe SoundImports hun inkoopproces schaalbaar én overdraagbaar maakte met Optiply.

Recente artikelen