Optiply Account Executive Myrthe is hier om haar Optiply werkervaringen te delen. Leer meer over haar ervaringen als een Account Executive en hoe Optiply een veilige sfeer heeft gecreëerd om met vertrouwen te kunnen groeien.

Hoe waren je eerste dagen bij Optiply?

“In alle eerlijkheid, ik had niet veel kennis van SaaS en de supply chain. Ik dacht echt: Woah! Het voelde alsof iedereen wist wat ze aan het doen waren en ik had nog geen ervaring in deze sector. Het was overweldigend, omdat ik nog zoveel moest leren. Beetje bij beetje deed ik mijn kennis op. Er waren technische aspecten waar ik nog nooit van had gehoord en ik moest veel leren over de supply chain. Gelukkig bracht mijn team uitkomst door me te helpen en ervoor te zorgen dat ik me welkom voelde. Ze begeleidden me door het hele inwerktraject, zodat ik echt ging begrijpen wat Optiply doet en hoe we de dagelijkse uitdagingen van bedrijven aanpakken.”

“Ik begon me te verdiepen in de andere afdelingen van Optiply om de ins en outs van het product te leren kennen. Zo leerde ik stap voor stap de technische aspecten van de Optiply app. Ik leerde meer over de klantervaringen, uitdagingen en verwachtingen. En, ik proefde het plezier van het werken in een positieve atmosfeer met begrip van de missie en visie van het bedrijf.”

“Geen dag voelt hetzelfde om dat constant met ondernemers en inkopers spreek. Ik vind het fascinerend om van verschillende beroepen en personen te leren en die kennis in mijn eigen carrière toe te passen.”
Myrthe Gellvoet

Account Executive, Optiply

Heb je een uitdagende ervaring gehad bij Optiply? En hoe ben je hiermee omgegaan?

“Omdat Optiply in een niche van de e-commerce markt opereert was het uitdagend om me de basis eigen te maken. Het vinden van een balans tussen het kennen van alle klantprofielen, de technische kant van de app en het behalen van mijn doelen was lastig in het begin. Gelukkig is er een open sfeer bij Optiply die ruimte biedt om alles te bespreken. Ik herinner me dat ik tijdens mijn eerste maand met Wiebe (oprichter en CEO van Optiply) sprak over dat ik niet aan mijn eigen verwachtingen voldeed. Hij vertelde me over zijn eigen ervaringen en adviseerde me om initiatief te tonen en niet bang te zijn om klanten en collega’s vragen te stellen. Hij leerde mij dat als je omringd bent met de juiste mensen je vanzelf ruimte krijgt om te groeien, en belangrijker, om plezier te hebben.”

Welk advies zou je willen meegeven aan een nieuwe lid van jouw team?

“Het advies dat ik zou meegeven, puur op basis van mijn eigen ervaringen, is om niet bang te zijn om uit je comfortzone te stappen. Heb je geen ervaring met SaaS verkoop? Je kunt dit leren. Sta open voor het leerproces en heb er plezier in om dit aan te pakken.”

Optiply-dashboard-laptop-2

Ook je cash flow situatie verbeteren met Optiply?

Wil je weten hoe jouw shop kan besparen via de voorraad? Plan een demo met ons in. Binnen 30 minuten leggen we uit hoe AI en forecasting modellen op een innovatieve wijze ingezet worden om meer balans in je bedrijfsvoorraad aan te brengen.