De reis van een stagiair naar een fulltime frontend ontwikkelaar. Dat is hoe het verhaal van João Vasconcelos zich het beste laat omschrijven. De Portugese ontwikkelaar en student vertelt met plezier hoe hij bij Optiply een voltijd baan met een Master in Computer Science en Engineering combineert. Lees verder om meer over João te weten te komen, wat hem motiveert in zijn werk en hoe hij er naar streeft om goed, beter en de beste binnen zijn rol te worden.

Wat heeft je doen besluiten om na je stage bij Optiply te blijven werken?

“Er zijn een aantal redenen waarom ik ook na mijn stage aan Optiply verbonden wilde blijven. Programmeren, op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en een idee van nul opbouwen en het verbeteren. Dit zijn de passies die ik nu kan samenbrengen in mijn werk voor Optiply.”

“Optiply creëert een vertrouwelijke werksfeer en ik krijg de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik bouw hier vriendschappen op, niet zomaar een LinkedIn netwerk. Daarnaast staat iedereen binnen ons team, ongeacht de afdeling, open voor nieuwe ideeën. Er is constante steun van iedereen – door te luisteren en de nieuwe ideeën te waarderen. De bedrijfsdoelen zijn goed gedefinieerd en dat zorgt voor motivatie. Iedereen streeft naar persoonlijke- en bedrijfsgroei.”

“Inlevingsvermogen is een van de belangrijkste karaktereigenschappen die een frontend ontwikkelaar zou moeten bezitten.”
João Vasconcelos

Frontend Ontwikkelaar, Optiply

Wat waardeer je het meest in je baan bij Optiply?

“Het eerste dat in me opkomt is dat deze rol me uitdaagt om op de hoogte te blijven van de vooruitgang binnen het frontend ontwikkelen. Ik word aangemoedigd om op de details te letten, maar daarnaast ook mijn inlevingsvermogen te gebruiken. Deze laatste eigenschap helpt mij om als frontend ontwikkelaar een gebruiksvriendelijk product te ontwikkelen.”

“Binnen ons development team proberen we elkaar te inspireren met woorden en daden. Ons team moet mensen een plek bieden om te leren. Ontwikkelaars zijn namelijk van nature gericht op ‘leren’ – dat is wat het werk van je vraagt. Elke ontwikkelaar droomt van een werkcultuur die de vrijheid biedt om continu te leren en te experimenteren.”

Wat motiveert je om de constante veranderingen binnen je werkveld bij te houden?

“Het begint ermee dat Optiply een bedrijf is met een duidelijke missie. We willen met de combinatie van technologie en duurzaamheid het verschil maken, om de beste data-gedreven oplossingen te bieden. Deze doelstelling motiveert mij – om mijn eigen doelen te stellen en mijn bijdrage te leveren aan de missie. Daarnaast kijk ik naar Optiply met de mindset van een ontwikkelaar en probeer ik ideeën om te zetten in acties. Enige onzekerheid houdt me daarin niet tegen. Ik haal er veel voldoening uit als ik mijn probleemoplossend vermogen kan inzetten om oplossingen voor Optiply te creëren.”

Optiply-dashboard-laptop-2

Ook je cash flow situatie verbeteren met Optiply?

Wil je weten hoe jouw shop kan besparen via de voorraad? Plan een demo met ons in. Binnen 30 minuten leggen we uit hoe AI en forecasting modellen op een innovatieve wijze ingezet worden om meer balans in je bedrijfsvoorraad aan te brengen.