Optiply shopware

De optimale voorraad voor jouw Shopware webwinkel

Wil je meer inzicht in je voorraad en de waarde hiervan verbeteren? Op basis van 40+ forecasting modellen én AI weet je precies wat, hoeveel en waar ingekocht moet worden. Voorkom nee-verkopen en verhoog je omzet.

Knives And Tools Optiply
Alleeninkt.nl Optiply
XXL Nutrition Optiply
Visdeal.nl Optiply
Zonnebrillen.com Optiply

Hoe werkt de Shopware & Optiply integratie?

optiply-integratie-magento

Na het aanmaken van de API key stuurt Shopware je producten, voorraadstanden en verkoopgeschiedenis  naar Optiply. 

optiply-integratie-magento

Het AI inkoopalgoritme van Optiply bepaalt de ideale voorraad. Alleen het inkoopadvies even checken en direct bestellen! 

Waarom integreren?

Maak datagedreven keuzes

Het AI inkoopalgoritme maakt een forecasting op basis van de data uit Shopware. Zo hoef je zelf geen ingewikkelde en oppervlakkige berekeningen te maken.

Inkopen op de autopilot

Ben je veel tijd kwijt aan het bijhouden van Excel sheets? Of werk je met meerdere systemen voor de inkoop? Met Optiply doe je je inkopen handig vanaf één plek. 

Inzicht in je volledige voorraad

In Shopware zie je de voorraad per product, handig, maar nog fijner is om je volledige voorraad te weten. Optiply vertelt je dit zodat je op de juiste zaken kunt sturen.

Integreer met Optiply

Altijd op tijd en met de juiste hoeveelheid inkopen

Shopware helpt je met het neerzetten van je e-commerce shop en het bedienen van je klanten. Het altijd kunnen bedienen van je klanten kan daarin nog een uitdaging zijn. Optiply helpt je naar de optimale voorraad toe, waardoor jij je klanten nooit meer “nee” hoeft te verkopen. En zo helpt Optiply je daarbij: 

  • Je hardlopers krijgen meer prioriteit door een hogere buffervoorraad waardoor je de maximale groei kunt behalen;
  • Je longtail producten krijgen een lagere buffervoorraad om overvoorraad te voorkomen en ruimte te houden voor je harflopers. Dit wordt volledig automatisch berekent met de ABC categorisering;
  • Het A.I. inkoopalgoritme bepaalt wanneer je het beste kunt bestellen, bij wie je deze bestelling plaatst én hoeveel je besteld. Inkopen op basis van een oppervlakkig gemiddelde is verleden tijd;
  • Je inkooporder wordt door Optiply voor je klaargezet, verstuur hem per mail vanuit de app of koppel het systeem van je leveranciers met de API;
  • Laat Optiply automatisch de beste leverancier uitkiezen, voeg meerdere leveranciers toe en bepaal de minimale bestelwaarde. Voor elke bestelling wordt de beste leverancier gekozen rekening houdend met prijzen en levertijden. 

Krijg meer inzicht in je voorraad en breng hem weer in balans. Met Optiply maak je datagedreven keuzes, doe je je inkopen op de autopilot én maak je het inkoopproces makkelijker overdraagbaar aan een (nieuwe)collega.  

 

Optiply shopware integratie

Shopware is een toonaangevend e-commercesysteem en wordt gebruikt door enkele van de grootste Europese merken, retailers en fabrikanten in B2C- en B2B-industrieën. Als open source-oplossing geeft Shopware retailers de vrijheid om snel en eenvoudig hun groeipotentieel te realiseren – met meer flexibiliteit en minder complexiteit.

“Betere productbeschikbaarheid met minder voorraad”

Niels Veltman: “We zien nu al de effecten van Optiply, dat geeft vertrouwen en motivatie om deze stijgende lijn door te zetten. Daarnaast sluit het aan bij onze strategische keuzes, het belangrijkste vinden we nog steeds de servicelevels. Het is mooi dat we nu een objectieve tool hebben om dit te meten en het te optimaliseren.”

Daarom kies je voor Optiply:

%

Meer omzet

%

Minder Nee-Verkopen

%

Minder voorraad

Optiply-dashboard-laptop-2

Wil je Optiply integreren met Shopware?

Met Optiply maakt inkopen op basis van onderbuikgevoel plaats voor inkopen op basis van data. Altijd op het juiste moment, met de perfecte hoeveelheid, met één klik besteld bij de beste leverancier.

In een live demo laten we graag zien wat Optiply voor jouw shop kan betekenen.