Inkopen op de autopilot voor Picqer

Koop jij nog in op basis van gemiddelde van afgelopen dagen? Op basis van 40+ forecasting modellen én AI weet je precies wat, hoeveel en waar ingekocht moet worden. Voorkom nee-verkopen en verhoog je omzet.

Knives And Tools Optiply
Alleeninkt.nl Optiply
XXL Nutrition Optiply
Visdeal.nl Optiply
Zonnebrillen.com Optiply

Hoe werkt de Picqer & Optiply integratie?

optiply-integratie-magento

Na het aanmaken van de API key stuurt Picqer je verkooporders,  productinformatie, leveranciersinformatie, en leveringen automatisch naar Optiply. 

optiply-integratie-magento

Het AI inkoopalgoritme van Optiply bepaalt de ideale voorraad. Alleen het inkoopadvies even checken en direct bestellen! De inkooporders zie je automatisch terug in Picqer.

Waarom integreren?

Maak datagedreven keuzes

Het AI inkoopalgoritme maakt een forecasting op basis van de data uit Picqer. Zo hoef je zelf geen ingewikkelde en oppervlakkige berekeningen te maken.

Inkopen op de autopilot

Ben je veel tijd kwijt met het berekenen van minimale/maximale voorraad? Het bepalen van het juiste bestelmoment? Controleren van inkoopadviezen? Optiply neemt dit over.

Altijd de beste leverancier

Voeg meerdere leveranciers per product toe en het AI inkoopalgoritme laat direct zien waar je het beste kunt bestellen. Manage zo eenvoudig al je leveranciers.

het Integreer met Optiply

Toekomst gedreven inkopen

Met het inkoopadvies van Picqer bepaal je op basis van een minimale of maximale voorraad de gemiddelde hoeveelheid inkopen. Een goede start voor beginnende webshops, maar met het AI inkoopalgoritme van Optiply kan je nog een stap verder gaan. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Bepaal automatisch de ideale buffervoorraad voor je hard- en zachtlopers door de unieke ABC-categorisering;
  • Bepaal je inkopen niet alleen op de afgelopen periode, maar ook op de periode die komen gaat. Optiply houd rekening met trends en seizoenen;
  • Je ideale inkoopagenda staat altijd voor je klaar in Optiply. Bekijk direct wat en bij wie je moet bestellen;
  • Waar Picqer gebruik maakt van een enkel forecasting model puur op basis van een gemiddelde, maakt Optiply gebruik van meer dan 40 verschillende forecasting modellen;
  • Manage eenvoudig meerdere leveranciers. Het AI inkoopalgoritme houd rekening met de levertijd, leverafwijkingen en minimale bestelwaarde zodat je altijd bij de ideale leverancier inkoopt.

Optiply is de perfecte aanvulling voor de magazijnsoftware van Picqer. Met Optiply ben je minder tijd kwijt aan het het inkopen, heb je een efficiënte voorraad én voorkom je nee-verkopen voor een hogere omzet.

 

Picqer is voor Optiply de nummer één magazijnsoftware. Het is een eenvoudig te gebruiken online software voor het beheren van je magazijn. In Picqer zie je in een oogopslag hoe je magazijn ervoor staat zonder te schakelen tussen verschillende softwaretools. 

“Betere productbeschikbaarheid met minder voorraad”

Niels Veltman: “We zien nu al de effecten van Optiply, dat geeft vertrouwen en motivatie om deze stijgende lijn door te zetten. Daarnaast sluit het aan bij onze strategische keuzes, het belangrijkste vinden we nog steeds de servicelevels. Het is mooi dat we nu een objectieve tool hebben om dit te meten en het te optimaliseren.”

Daarom kies je voor Optiply:

%

Meer omzet

%

Minder Nee-Verkopen

%

Minder voorraad

Optiply-dashboard-laptop-2

Wil je Optiply integreren met Picqer?

Met Optiply maakt inkopen op basis van onderbuikgevoel plaats voor inkopen op basis van data. Altijd op het juiste moment, met de perfecte hoeveelheid, met één klik besteld bij de beste leverancier.

In een live demo laten we graag zien wat Optiply voor jouw shop kan betekenen.