optiply-afas-software

Optimaliseer je AFAS Software voorraadbeheer

Maak jij gebruik van AFAS software en doe jij je inkopen nog op basis van gemiddeldes en nattevingerwerk? Met Optiply weet je op basis van 40+ forecasting modellen én AI precies wat, hoeveel en waar ingekocht moet worden. Voorkom nee-verkopen en verhoog je omzet.

Knives And Tools Optiply
Dekbed-discounter-logo
XXL Nutrition Optiply
Visdeal.nl Optiply
Zonnebrillen.com Optiply

Hoe werkt de AFAS & Optiply integratie?

optiply-integratie-magento

De koppeling tussen Optiply en AFAS software wordt verzorgd door Improvit. Met de koppeling wordt productinformatie, verkooporders, inkooporders en leveranciers naar Optiply verstuurd.  

optiply-integratie-magento

Het AI inkoopalgoritme van Optiply bepaalt de ideale voorraad. Alleen het inkoopadvies even checken en direct bestellen! De inkooporders zie je automatisch terug in AFAS.

AFAS_Koppeling optiply

Waarom integreren?

Maak datagedreven keuzes

Het A.I, inkoopalgoritme maakt een forecasting op basis van de data uit Afas software. Zo hoef je zelf geen ingewikkelde en oppervlakkige berekeningen te maken.

Inkopen op de autopilot

Ben je veel tijd kwijt aan het bijhouden van Excel sheets? Of doe je veel inkopen op basis van gevoel en marktkennis? Optiply neemt het berekenen van je inkopen van je over!

Breng je voorraad in balans

Met Optiply focus je op je hardlopers zodat je volledige voorraad in balans is en de vraag van je klant beantwoord. Laat zo eenvoudig je bedrijf groeien!

Integreer met Optiply

Maak datagedreven inkoopkeuzes

 

Met AFAS software houd je je administratieve inkooporders al bij, maar in hoeverre beschik je over de mogelijkheid om ook echt datagedreven keuzes te maken? Dat kan Optiply volledig van je overnemen! De belangrijkste voordelen van de AFAS integratie voor je op een rijtje:

  • Het A.I. inkoopalgoritme neemt het denk-en rekenwerk voor de inkoopforecasting uit handen en geeft je precies aan waar, wanneer en bij wie je het beste kunt bestellen; 
  • De unieke ABC-categorisering van Optiply zorgt ervoor dat je producten die zorgen voor de meeste omzet voorrang krijgen in jouw voorraad. Zo weet je zeker dat je voor deze sowieso nooit “nee” zal verkopen aan je klanten; 
  • Het A.I. inkoopalgoritme houdt rekening met seizoenen en trends zodat je klaar bent voor pieken en dalen in je verkoop; 
  • Voeg meerdere leveranciers toe en bepaal hoeveel je minimaal wilt bestellen, Optiply houdt rekening met de productprijzen, minimale bestelwaarde, verzendkosten én levertijden van elke leverancier voor het optimale inkoopadvies; 
  • Je kunt je inkopen direct vanuit Optiply doen door een automatische e-mail naar je leverancier te sturen, je order te downloaden of je leveranvier te koppelen met de API. 

Krijg meer inzicht in je voorraad en breng hem weer in balans. Koppel je AFAS software gemakkelijk met Optiply te koppelen. Met Optiply maak je datagedreven keuzes, doe je je inkopen op de autopilot én maak je het inkoopproces makkelijker overdraagbaar aan een (nieuwe) collega.  

optiply-integratie-afas

Afas Software bied een ERP-systeem waar al je bedrijfsprocessen overzichtelijk op één plek staan. Alles is efficient gelinkt in de cloud en centraal opgeslagen in één database. 

“Betere productbeschikbaarheid met minder voorraad”

Niels Veltman: “We zien nu al de effecten van Optiply, dat geeft vertrouwen en motivatie om deze stijgende lijn door te zetten. Daarnaast sluit het aan bij onze strategische keuzes, het belangrijkste vinden we nog steeds de servicelevels. Het is mooi dat we nu een objectieve tool hebben om dit te meten en het te optimaliseren.”

Daarom kies je voor Optiply:

%

Meer omzet

%

Minder Nee-Verkopen

%

Minder voorraad

Optiply-dashboard-laptop-2

Wil je Optiply integreren met AFAS?

Met Optiply maakt inkopen op basis van onderbuikgevoel plaats voor inkopen op basis van data. Altijd op het juiste moment, met de perfecte hoeveelheid, met één klik besteld bij de beste leverancier.

In een live demo laten we graag zien wat Optiply voor jouw shop kan betekenen.