Voorraadoptimalisatie

Voorraadoptimalisatie betekent niets meer dan ervoor zorgen dat je de juiste producten op het juiste moment in “voorraad” hebt. Niet teveel zodat er onnodig veel kapitaal in de voorraad zit, wat je liever gebruikt om verder te groeien. Maar ook niet te weinig zodat je nee moet verkopen en dus omzet misloopt.

"We weten nu van alle 3000 unieke producten precies hoeveel we moeten inkopen. Dat advies krijgen we volledig automatisch. Daarmee hebben we in 3 maanden tijd rond de €10.000,- bespaard. Het komt er letterlijk op neer dat we meer verkopen met minder voorraad. "
-Bralex Webshops

Optiply in 1 minuut

Direct jouw voordeel met Optiply berekenen

Stap 1: Verkopen
Aantal orders per jaar
orders/jaar
Jaaromzet
Inkoopwaarde jaaromzet
Dropshipment
%
Stap 2: Assortiment
Grootte assortiment
producten
Voorraadwaarde
Stap 3: Leveranciers
Gemiddelde inkoopcyclus
dagen
% totale inkoop bestelritme
Totaal percentage moet 100 zijn
%
Dagelijks
%
Wekelijks
%
Twee wekelijks
%
Maandelijks
%
Elke
dagen
Resultaat

We voorspellen dat Optiply jou ongeveer €-- op de voorraad bespaart terwijl we € -- aan extra bruto marge kunnen genereren. Tegen een maandelijks tarief van €.

--

ROI %

Vraag nu een uitgebreid besparingspotentieel aan!

Dit kan je met Optiply

Verhoog omzet

Optiply zorgt dat je altijd optijd en de juiste hoeveelheid besteld. Zo grijp je minder mis en verhoog je de productbeschikbaarheid. Dit optimaal voorraadbeheer leidt gemiddeld tot 5-10% extra productbeschikbaarheid.

Verlaag voorraad

Optiply optimaliseert de voorraad door continue de laatste verkopen te analyseren. Dit voorkomt overtollige voorraad en zorgt dus voor een betere cashflow, meer ruimte in je magazijn en een sneller groeiend bedrijf.

Automatiseer

Optiply bespaart veel tijd door inefficiënte, handmatige processen te automatiseren. Hierdoor heb je juist meer focus voor de uitzonderingen die in het geautomatiseerde inkoopadvies naar voren komen.

Demonstratie op maat

Optiply optimaliseert het voorraadbeheer van vele webshops en groothandels. Ongeacht het aantal verkoopkanalen, platformen, magazijnen en/of winkels. Omdat Optiply voor elke webwinkel andere voordelen biedt geven we je graag een persoonlijke demonstratie.

In een demo zie je precies hoe Optiply in jouw situatie werkt en beantwoorden we al je persoonlijke vragen.

Voorraadoptimalisatie met Optiply

Optiply optimaliseert je voorraad door volledig geautomatiseerd op basis van interne en externe data de verkopen te voorspellen van elk individueel product. Het inkoop algoritme bepaalt vervolgens aan de hand van de inkoopstrategie, de vraagvoorspelling (forecast) en de leveranciers/supply chain restricties wat de juiste buffervoorraad per product is. Uiteindelijk zie je in onze inkoopmodule continu wanneer en wat je voor elk magazijn, leverancier en product moet inkopen. Dit zorgt ervoor dat het inkoopproces voor 80% wordt geautomatiseerd terwijl je de voorraad optimaliseert.

Klantresultaten

Voorraadoptimalisatie zorgt er uiteindelijk voor dat je met minder voorraad meer omzet. Gemiddeld besparen we bij onze klanten 30% op de voorraad en realiseren we 10% extra omzet door betere product beschikbaarheid. Ben je benieuwd wat we in jouw specifieke situatie zouden kunnen besparen? Probeer dan eens onze besparingstool.

Verhoog productbeschikbaarheid

Door continue de verkopen en voorraden te analyseren voorkom je dat producten net te laat besteld worden. Dit zorgt voor een betere productbeschikbaarheid. Hiermee voorkom je dat klanten bij concurrenten eindigen en zorg je dus voor een hogere omzet en klanttevredenheid.

Verlaag de voorraad

Door goed te forecasten en de juiste buffervoorraden te bepalen optimaliseer je de voorraad. Zo voorkom je overtollige voorraad en maak je kapitaal vrij om je bedrijf verder te laten groeien.

Automatiseer standaard inkopen

Met Optiply kan je 80-90 % van de standaard inkopen automatiseren. Doordat wij altijd een betrouwbaarheid indicator bij ons inkoopadvies geven kan je efficiënt door de uitzonderingen heen lopen.