Voorraadoptimalisatie

Voorraadoptimalisatie betekent niets meer dan ervoor zorgen dat je de juiste producten op het juiste moment in “voorraad” hebt. Niet teveel zodat er onnodig veel kapitaal in de voorraad zit, wat je liever gebruikt om verder te groeien. Maar ook niet te weinig zodat je nee moet verkopen en dus omzet misloopt.

"We weten nu van alle 3000 unieke producten precies hoeveel we moeten inkopen. Dat advies krijgen we volledig automatisch. Daarmee hebben we in 3 maanden tijd rond de €10.000,- bespaard. Het komt er letterlijk op neer dat we meer verkopen met minder voorraad. "
-Bralex Webshops

Voorraadoptimalisatie met Optiply

Optiply optimaliseert je voorraad door volledig geautomatiseerd op basis van interne en externe data de verkopen te voorspellen van elk individueel product. Het inkoop algoritme bepaalt vervolgens aan de hand van de inkoopstrategie, de vraagvoorspelling (forecast) en de leveranciers/supply chain restricties wat de juiste buffervoorraad per product is. Uiteindelijk zie je in onze inkoopmodule continu wanneer en wat je voor elk magazijn, leverancier en product moet inkopen. Dit zorgt ervoor dat het inkoopproces voor 80% wordt geautomatiseerd terwijl je de voorraad optimaliseert.

Klantresultaten

Voorraadoptimalisatie zorgt er uiteindelijk voor dat je met minder voorraad meer omzet. Gemiddeld besparen we bij onze klanten 30% op de voorraad en realiseren we 10% extra omzet door betere product beschikbaarheid. Ben je benieuwd wat we in jouw specifieke situatie zouden kunnen besparen? Probeer dan eens onze besparingstool.

Verhoog productbeschikbaarheid

Door continue de verkopen en voorraden te analyseren voorkom je dat producten net te laat besteld worden. Dit zorgt voor een betere productbeschikbaarheid. Hiermee voorkom je dat klanten bij concurrenten eindigen en zorg je dus voor een hogere omzet en klanttevredenheid.

Verlaag de voorraad

Door goed te forecasten en de juiste buffervoorraden te bepalen optimaliseer je de voorraad. Zo voorkom je overtollige voorraad en maak je kapitaal vrij om je bedrijf verder te laten groeien.

Automatiseer standaard inkopen

Met Optiply kan je 80-90 % van de standaard inkopen automatiseren. Doordat wij altijd een betrouwbaarheid indicator bij ons inkoopadvies geven kan je efficiënt door de uitzonderingen heen lopen.