Voorraadoptimalisatie

Voorraadoptimalisatie betekent niets meer dan ervoor zorgen dat je de juiste producten op het juiste moment in “voorraad” hebt. Niet teveel zodat er onnodig veel kapitaal in de voorraad zit, wat je liever gebruikt om verder te groeien. Maar ook niet te weinig zodat je nee moet verkopen en dus omzet misloopt.

Voorraadoptimalisatie met Optiply

Optiply optimaliseert je voorraad door volledig geautomatiseerd op basis van interne en externe data de verkopen te voorspellen van elk individueel product. Het inkoop algoritme bepaalt vervolgens aan de hand van de inkoopstrategie, de vraagvoorspelling (forecast) en de leveranciers/supply chain restricties wat de juiste buffervoorraad per product is. Uiteindelijk zie je in onze inkoopmodule continu wanneer en wat je voor elk magazijn, leverancier en product moet inkopen. Dit zorgt ervoor dat het inkoopproces voor 80% wordt geautomatiseerd terwijl je de voorraad optimaliseert.Klantresultaten

Voorraadoptimalisatie zorgt er uiteindelijk voor dat je met minder voorraad meer omzet. Gemiddeld besparen we bij onze klanten 30% op de voorraad en realiseren we 10% extra omzet door betere product beschikbaarheid. Ben je benieuwd wat we in jouw specifieke situatie zouden kunnen besparen? Probeer dan eens onze besparingstool.