Inzicht en Analyse

In het dashboard van Optiply zie je in een overzicht per categorie de leverbetrouwbaarheid en voorraadwaardes zodat je direct kan ingrijpen bij onverwachte veranderingen. De productdetails pagina kan je vervolgens verder inzicht geven in de prestaties op productniveau. Op deze manier heb je ten alle tijden een totaaloverzicht, maar ook de mogelijkheid tot een gedetailleerder beeld.

Het dashboard geeft je verder een algemeen beeld over de totale voorraadwaarde, leverbetrouwbaarheid en de huidige trend en seizoenseffecten. Doordat Optiply altijd online beschikbaar is heb je hier op elk moment en over inzicht in.

In de product details krijg je inzicht in jouw product statistieken. Zo zie je precies de verwachte vraag per maand, maar ook de omlooptijd en de voorraadtijd. De omlooptijd laat zien hoe lang een product gemiddeld in het magazijn ligt terwijl de voorraadtijd laat zien hoeveel dagen je nog met de voorraad vooruit kunt. Belangrijke statistieken om bijvoorbeeld te bepalen welke producten je wilt uitfaseren of tijdelijk in de aanbieding doen.

Met de categorie en de leverbetrouwbaarheid kun je gemakkelijk detecteren welke producten ervoor zorgen dat je een lage leverbetrouwbaarheid hebt.